skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

PureGreen24: Da li smo spremni za koronavirus?

S obzirom na to da je proglašena pandemija novog soja koronavirusa, PureGreen24 daje nekoliko bitnih savjeta i informacija vezanih za koronavirus:

 • Stopa smrtnosti (omjer broja umrlih spram broja zaraženih) kod pacijenata zaraženih koronavirusom najviša je kod osoba starijih od 80 godina i iznosi čak 14,8%. Značajan je pad smrtnosti s mlađom životnom dobi. Najugroženije su osobe sa oslabljenim imunitetom, odnosno osobe koje već imaju kronične bolesti.
 • CDC napominje da se koronavirus vjerojatno najčešće širi respiratornim kapljicama kroz kašljanje i kihanje, te da koronavirusi općenito slabo preživljavaju na površinama, ali i dalje ostaje još mnogo toga za naučiti o bolesti novog koronavirusa, nazvanog Covid-19.
 • Ne zna se točno koliko se dugo koronavirus može zadržati na kontaminiranim površinama i predmetima te potencijalno zaraziti ljude. Humani koronavirusi, kao što su SARS i MERS, mogu opstati na neživim površinama, metalu, staklu ili plastici, i do devet dana ako te površine nisu dezinficirane.

PureGreen24 i koronavirus

Organizmi uništeni korištenjem PureGreen24

PureGreen24 se nalazi na popisu EPA kao ubica ljudskog koronavirusa i pokazao je učinkovitost protiv sličnih virusa (Norovirus, MRSA, VRE). Učinkovit je u smanjenju zdravstvenih rizika uzrokovanih izlaganjem virusima, gljivicama i bakterijama bez ugrožavanja ljudi i životinja tijekom postupka dezinfekcije.

PureGreen24 je sredstvo sa kapacitetom za uništavanje najštetnijih virusa i bakterija (MRSA) u bolničkim okruženjima, dok je registriran za korištenje na dječijim igračkama od strane EPA. Registracijski broj PureGreen24 EPA iznosi 72977-3-84364, a registriran je u svih 50 država kod američke agencija za zaštitu okoliša (EPA).

PureGreen24 temelji se na patentiranoj „Silver Ion“ tehnologiji koja je pravo „zeleno“ dezinfekcijsko sredstvo s jedinstvenom 24-satnom učinkovitošću. Aktivni sastojak PureGreen24, SDC, sastoji se od jona srebra i limunske kiseline. PureGreen24 ne sadrži alkohol, izbjeljivač ili druge otrovne sastojke. Za uništavanje koronavirusa površine moraju biti potpuno premazane produktom 3 minuta. Površine je potom potrebno prebrisati suhom krpom.

Organizmi uništeni korištenjem PureGreen24

PureGreen24 može se koristititi u sportskim ustanovama (teretane, svlačionice), na putovanjima (avioni, javni prevoz), u institucijama (vojska, univerziteti), restoranima (kuhinje, stolovi), dječijim okruženjima (obdaništa, škole)…

Zaštitite svoj prostor od koronavirusa

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) navodi povećan rizik od zaraze u zatvorenim prostorima gdje je velika frekvencija ljudi. Kako bi se na vrijeme i profesionalno zaštitili od koronavirusa preporuka je izvršiti dezinfekciju zatvorenih prostora kao što su tržni centri, hoteli, ugostiteljski objekti, sportske dvorane, pozorišta, muzeji, kino dvorane, vrtići, škole, fakulteti, banke, šalter sale. Stručni sanitarni timovi na čelu sa specijalistom epidemiologije trebaju izvršiti profesionalnu dezinfekciju specijalnim namjenskim aparatima sa dezificijensima za koronavirus.

PureGreen24 može se koristititi za dezinfekciju:

 • sportskih ustanova (teretana, svlačionica), kao i za strunjače za hrvanje, opremu, umjetnu travu
 • na putovanjima (avioni, javni prevoz, hoteli, kao i personalna zaštita tokom putovanja)
 • u institucijama (vojska, univerziteti, zatvori, poslovne zgrade)
 • restoranima ( kuhinje, stolovi, zahodi)
 • dječijim okruženjima (dom, igračke, ljetni kampovi, obdaništa, škole)
 • medicinskim okruženjima (bolnice, stomatološke ambulante, klinike, kućna njega)
 • životinjskim obitavalištima (veterinarske ustanove, zoološki vrtovi, staje, prostori za kućne ljubimce)
 • pomorskim okruženjima (brodovi, jahte, čamci).

Sanitacija d.o.o. Sarajevo pruža usluge dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije, fumigacije, deviperacije, aerosolizacije, zaprašivanja komaraca, superhlorinacije vode i vodovodnih objekata te mehaničke i hemijske eradikacije korova na području Bosne i Hercegovine i regije. Ove preventivne zdravstvene mjere pružaju se u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti.

Sanitacija d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni uvoznik i distributer PureGreen24 za Bosnu i Hercegovinu.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

Zaštitite se na vrijeme od koronavirusa!

 

Back To Top
Search