skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277
Baner Deratizacija

U toku je obavezna preventivna sistematska deratizacije na području SBK

Na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, te odluke o provođenju obavezne sistematske deratizacije Ministarstva zdravstva i socijalne politike Kantona Srednja Bosna, Sanitacija d.o.o. Sarajevo, 20. septembra 2021. godine, počela je sa provođenjem sistematske deratizacije na području svih općina ovog kantona.

Cilj je zaštititi stanovništva od zaraznih bolesti, održati  broj glodara na biološkom minimumu i očuvati povoljnu epidemiološku situaciju u Srednjobosanskom kantonu.

Obaveznu preventivnu sistematsku deratizaciju provode stručni i licencirani sanitarni tehničari na čelu sa doktorima epidemiologije i sanitarnim inžinjerima.

Obavještavamo građane, javna – komunalna privredna društva, stambene upravitelje i druge subjekte sa područja SBK, da će se sistematska deratizacija izvoditi do 20. oktobra 2021. godine. Molimo za kooperaciju i razumijevanje kako bi se rad stručnih ekipa odvijao neometano.

Za sve dodatne informacije, savjete i podršku pozovite nas putem telefona na br.   033 651 520 ili putem elektronske pošte na sanitsar@lol.ba

Back To Top
Search