skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

Treći krug sistemske dezinfekcije teritorija Općine Novo Sarajevo

Kao nastavak aktivnosti na sprečavanju širenja bolesti izazvane korona virusom (COVID-19), a u cilju poboljšanja higijensko epidemiološke situacije u ponedjeljak 7. septembra Sanitacija d.o.o. je uspješno izvršila i treći krug sistemske dezinfekcije javnih površina na području cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo.

Navedene aktivnosti počele su u večernjim satima 07. septembra, a trajale do ranih jutarnjih sati 08. septembra 2020. godine.

Sistematska dezinfekcija kao mjera zaštite

Sistematska preventivna dezinfekcija je zdravstvena mjera koja se pruža u cilju sprječavanja i širenja koronavirusa.  Dezinfekciju bi trebali obaviti stručni i profesionalni timovi koji su specijalizovani za takvu vrstu djelatnosti, mora se koristititi adekvatno hemijsko sredstvo i oprema. Bez toga nema profesionalne dezinfekcije. Preventivna dezinfekcija koja se treba obaviti na svim javnim mjestima je protuvepidemijska mjera i preporuka je epidemiologa. Pravovremenom i profesionalno urađenom dezinfekcijom možemo smanjiti rizik od zaraze koronavirusom.

Budući da je počela nova školska godina, te da se dio učenika vratio u školske klupe, posebna pažnja ovog puta posvećena je dezinfekciji površina oko javnih objekata obrazovnih ustanova na području općine (osnovnih i srednjih škola, te vrtića). Kao i  prethodna dva puta, i ovog mjeseca aktivnosti na dezinfekciji izvršene su i oko zdravstvenih objekata (Doma zdravlja Novo Sarajevo i ambulanti porodične medicine), zatim prostorima ispred i oko stambenih zgrada, javnih površina i dječijih igrališta, klupa, Vilsonovog šetališta, te ostalog teritorija Općine.

U ovom procesu, kao i prvi put, korištena je tehnologija koja nije opasna za zdravlje ljudi i životinja.

Saznajte više na web stranici Općine Novo Sarajevo.

Sanitacija d.o.o. je spremna u svakom trenutku da pomogne u suzbijanju epidemije koronovirusa u cijeloj Bosni i Hercegovini. Sanitacija d.o.o. je dežurna 24 sata.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

Back To Top
Search