skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

Sistemska dezinfekcija prije otvaranja novog Bingo City Centra u Sarajevu

U petak, 11.09.2020., izvršena je sistemska dezinfekcija novog Bingo City Centra u Sarajevu. Profesionalna dezinfekcija prve faze tržnog Bingo City Centra izvršena je na prostoru od 40.700 kvadratnih metara. Dezinfekciju su izvršili stručni timovi na čelu sa epidemiologom firme Sanitacija d.o.o. Ova sanitarno higijenska i epidemiološka mjera je izvršena najsavremenijim aparatima koji rasprskavaju preparat u mikročestice i na taj način vrše permanentnu dezinfekciju zraka, predmeta i okoline. Za dezinfekciju je korišteno svjetski priznato sredstvo PureGreen24. Ovo sredstvo je netoksično i pogodno za korištenje kako u velikim, javnim prostorima tako i za kućnu upotrebu. Aparati sa kojima sa kojima je  urađena profesionalna dezinfekcija su ULV raspršivači. Ovo je neophodna mjera koja se u ovom trenutku mora sprovesti u cilju zaštite građana i u borbi protiv koronavirusa.

Neophodnost sistemske dezinfekcije

Prostori u kojima se skuplja i boravi velik broj ljudi sa raznolikim zdravstvenim statusom kao što je javni prijevoz, tržni centri, hoteli, ugostiteljski objekti, sportske dvorane, pozorišta, muzeji, kino dvorane, vrtići, škole, fakulteti, banke, šalter sale, kao i mjesta u kojima borave posebno ugrožene kategorije osoba (bolnice, domovi za starije osobe) često su žarišne točke prijenosa raznih zaraznih bolesti. To predstavlja veliki rizik za osobe koje borave, ali i za osobe koje rade u takvim prostorima. Pravovremenom i profesionalno urađenom sistemskom dezinfekcijom možemo smanjiti rizik od zaraze koronavirusom.

Ovom prilikom zahvaljujemo se odgovornom menadžmentu Bingo City Centra što su nam ukazali povjerenje u obavljanju sistemske dezinfekcije. Sada se uposlenici i kupci mogu osjećati ugodno i sigurno,naravno, uz poštovanje i drugih epidemiolških mjera.

Sanitacija d.o.o. je najstarija i najveća firma u pružanju usluga sistemske dezinfekcije. Naši timovi su spremni da se odmah odazovu u riješavanju problema uzrokovanih koronavirusom u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

 

Back To Top
Search