skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

Sistematska dezinfekcija teritorija Općine Novo Sarajevo

sistematska dezinfekcija javnih površina U petak 20.3. izvršena je preventivna sistematska dezinfekcija svih vanjskih javnih površina na području Općine Novo Sarajevo. Profesionalnu dezinfekciju izvršila je firma Sanitacija d.o.o. Sanitarno tehnički timovi na čelu sa doktorom epidemiologije izvršili su dezinfekciju svih vanjskih površina i to svih ulica, parkova, šetnica u periodu od 19 do 5 sati ujutro. Prije dezinfekcije Općina Novo Sarajevo je izvršila čišćenje i pranje ulica kao higijensku pripremu .

Sanitacija d.o.o. Sarajevo pruža profesionalne usluge dezinfekcije na području Bosne i Hercegovine. Dezinfekciju su izvršili stručni i profesionalni timovi specijalizarinim digitalnim aparatima sa dezificijensima za koronavirus. Građani su imali razumijevanja i u navedenom terminu nisu izlazili iz svojih domova.

Sistematska dezinfekcija kao mjera zaštite

Sistematska preventivna dezinfekcija je zdravstvena mjera koja se pruža u cilju sprječavanja i širenja koronavirusa.  Dezinfekciju bi trebali obaviti stručni i profesionalni timovi koji su specijalizovani za takvu vrstu djelatnosti, mora se koristititi adekvatno hemijsko sredstvo i oprema. Bez toga nema profesionalne dezinfekcije. Preventivna dezinfekcija koja se treba obaviti na svim javnim mjestima je protuvepidemijska mjera i preporuka je epidemiologa. Pravovremenom i profesionalno urađenom dezinfekcijom možemo smanjiti rizik od zaraze koronavirusom.

Općina Novo Sarajevo je angažovala stručne i specijalizovane timove za preventivnu dezinfekciju Sanitacije d.o.o. koji će i u budućnosti biti na raspolaganju za ovu vrstu djelatnosti. Drago nam je da su čelnici Općine Novo Sarajevo prepoznali neophodnost ovih mjera u cilju zaštite svih naših građana.

Sanitacija d.o.o. je spremna u svakom trenutku da pomogne u suzbijanju epidemije koronovirusa u cijeloj Bosni i Hercegovini. Sanitacija d.o.o. je dežurna 24 sata.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

 

 

 

Back To Top
Search