skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277
Sciencesource Ss2413465

Pure Green LLC, distributer PureGreen24 o epidemiji koronavirusa

ljudski koronavirus

Pure Green LLC, distributer PureGreen24 dezinfekcijskih sredstava, dao je saopćenje o borbi protiv epidemije koronavirusa, putem svog uvoznika za BiH, firme Sanitacija d.o.o. Sarajevo. Ova firma uspješno posluje već 50 godina.

PureGreen24 se nalazi na listi američke Federalne agencije za zaštitu okoliša (EPA) kao ubica ljudskih koronavirusa. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u saradnji sa Američkim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izbijanje koronavirusa u Wuhanu, nazvanim Novel Coronavirus (2019-nCoV), proglasila je “hitnim problemom javnog zdravlja od međunarodnog značaja”.

Šta je koronavirus 2019-nCov?

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, koronavirusi su velika obitelj virusa koje uzrokuju bolest u rasponu od prehlade do težih bolesti poput MERS-a i SARS-a. SARS je teški akutni respiratorni sindrom. Koronavirus koji se širi u Kini i epidemija SARS-a 2003. imaju dvije zajedničke stvari: oba su iz porodice koronavirusa i oboje su vjerojatno prešli sa životinja na ljude na mokrom tržištu.  Ukupno je zabilježeno 8.098 slučajeva SARS-a, a smrtnost je iznosila 774. To je stopa smrtnosti od 9.6%.

Respiratorni sindrom MERS-a, nastao u Saudijskoj Arabiji, rezultirao je sa 2.499 slučajeva i 861 smrtnim slučajem, što je povećalo stopu smrtnosti od 34.5%.

Novi koronavirus (2019-nCoV) novi je soj koronavirusa koji je bio prvi identificirani tijekom istrage epidemije u Wuhanu u Kini. S trenutnim brojevima, stopa smrtnosti za koronavirus iznosi 2,1%. WHO je rekao da je većina slučajeva koronavirusa prijavljenih do sada „bila blaža, a oko 20% zaraženih pati od teške bolesti“. Slučajevi koronavirusa u Kini sada su premašili broj slučajeva SARS-a, kao i broj umrlih.

Novi koronavirus 2019., privremeno nazvan 2019-nCoV, identificiran je u Kini krajem 2019. i predstavlja novi soj koronavirusa koji prethodno nije identificiran kod ljudi.

PureGreen24

Koronavirus simptomi

Uobičajeni znakovi infekcije uključuju temperaturu, kašalj, kratkoću daha i otežano disanje. Stručnjaci nisu sigurni je li virus sposoban prenijeti prije pojave simptoma ili poslije. Ako se pogorša, može izazvati upalu pluća, ozbiljan akutni respiratorni sindrom, zatajenje bubrega ili čak smrt.

Virus se može širiti sa životinja na ljude. Ali može se širiti i kašljem, kihanjem i bliskim kontaktom sa zaraženom osobom ili predmetom koji nosi virus. Stručnjaci još uvijek otkrivaju koliko je zaražena osoba zarazna dok pokušavaju odrediti točku prijenosa.

Kako se širi koronavirus?

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da se koronavirus najčešće širi sa jedne zaražene osobe na druge kroz:

 • Zrak kašljanjem i kihanjem
 • Bliski osobni kontakt, poput dodirivanja ili rukovanja
 • Dodirnite predmet ili površinu s virusom na njemu, a zatim dodirnite usta, nos ili oči prije pranja ruku.

Mjere opreza koje ističe Svjetska zdravstvena organizacija su:

 • Izbjegavajte bliski kontakt s bolesnicima.
 • Izbjegavajte dirati oči, nos i usta neopranim rukama.
 • Često perite ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi, posebno nakon odlaska u kupaonicu; prije jela; i nakon puhanja nosa, kašljanja ili kihanja.
 • Ako sapun i voda nisu lako dostupni, koristite sredstvo za čišćenje ruku s najmanje 60% alkohola. Uvijek perite ruke sapunom i vodom ako su ruke vidno prljave.
 • Očistite i dezinficirajte često dodirivane predmete i površine.
 • Ostanite kod kuće kad ste bolesni.
 • Prilikom kašljanja i kihanja prekrijte nos i usta jednokratnim maramicama te operite ruke.
 • Izbjegavajte velike gužve, budući da se u gužvi povećava rizik od zaraze.
 • Termički obradite meso i jaja.

U slučaju pojave simptoma koji upućuju na respiratorne bolesti prije, za vrijeme ili nakon putovanja WHO upućuje putnike da potraže liječničku pomoć.

PureGreen24 protiv koronavirusa

Organizmi uništeni korištenjem PureGreen24

Pure Green LLC, distributer PureGreen24, dezinfekcijskih sredstava i deodoratora, ažurno prati sva dešavanja u vezi epidemije korona virusa. Kako se radi o problemu od međunarodnog značaja  za zdravlje stanovništva Pure Green LLC je dao priopćenje za javnosti. U svom priopćenju je izneo činjenice vezane za širenje korona virusa, kao i o zaštiti.

PureGreen24 se nalazi na popisu EPA kao ubica ljudskog koronavirusa i pokazao je učinkovitost protiv sličnih virusa (Norovirus, MRSA, VRE). Učinkovit je u smanjenju zdravstvenih rizika uzrokovanih izlaganjem virusima, gljivicama i bakterijama bez ugrožavanja ljudi i životinja tijekom postupka dezinfekcije.

PureGreen24 je sredstvo sa kapacitetom za uništavanje najštetnijih virusa i bakterija (MRSA) u bolničkim okruženjima, dok je registriran za korištenje na dječijim igračkama od strane EPA. Registracijski broj PureGreen24 EPA iznosi 72977-3-84364, a registriran je u svih 50 država kod američke agencija za zaštitu okoliša (EPA).

PureGreen24 temelji se na patentiranoj „Silver Ion“ tehnologiji koja je pravo „zeleno“ dezinfekcijsko sredstvo s jedinstvenom 24-satnom učinkovitošću. Aktivni sastojak PureGreen24, SDC, sastoji se od jona srebra i limunske kiseline. PureGreen24 ne sadrži alkohol, izbjeljivač ili druge otrovne sastojke. Za uništavanje koronavirusa površine moraju biti potpuno premazane produktom 3 minuta. Površine je potom potrebno prebrisati suhom krpom.

Organizmi uništeni korištenjem PureGreen24

PureGreen24 može se koristititi u sportskim ustanovama (teretane, svlačionice), na putovanjima (avioni, javni prevoz), u institucijama (vojska, univerziteti), restoranima (kuhinje, stolovi), dječijim okruženjima (obdaništa, škole)…

Sanitacija d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni uvoznik i distributer PureGreen24 za Bosnu i Hercegovinu.

Da saznate više kako vas PureGreen24 može zaštititi od koronavirusa, nazovite nas na 033/651 520.

 

Back To Top
Search