skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

Profesionalna dezinfekcija škola

Zvono za početak nove školske godine u Bosni i Hercegovini, u jeku pandemije koronavirusa, oglasiće se 2. septembra uz najavu detaljnih mjera za povratak dijela učenika u školske klupe. Preporuka epidemiologa je da se uradi preventivna i profesionalna dezinfekcija škola da bi se omogućio bezbjedan povratak djece u škole. Stručni timovi Sanitacije d.o.o. spremni su da izvrše profesionalnu dezinfekciju škola najsavremenijim aparatima koji rasprskavaju preparat u mikročestice i na taj način vrše permanentnu dezinfekciju zraka, predmeta i okoline. Za dezinfekciju se koristi preparat PureGreen24 koji je potpuno bezbjedan za djecu, ne sadrži alkohol, izbjeljivač ili druge otrovne sastojke. Ova preventivna zdravstvena mjera pruža se u cilju sprječavanja širenja zaraznih bolesti.

Sanitacija d.o.o. je već započela preventivnu dezinfekciju osnovnih škola u Kantonu Sarajevo sa svojim stručnim timovima.

Sanitacija d.o.o. - Profesionalna dezinfekcija Osnovne škole Hasan KikićPureGreen24 i profesionalna dezinfekcija škola

Preparat PureGreen24 se nalazi na popisu EPA kao ubica ljudskog koronavirusa i pokazao je učinkovitost protiv sličnih virusa (Norovirus, MRSA, VRE). Registriran je u svih 50 država kod američke agencija za zaštitu okoliša (EPA). Učinkovit je u smanjenju zdravstvenih rizika uzrokovanih izlaganjem virusima, gljivicama i bakterijama bez ugrožavanja ljudi i životinja tijekom postupka dezinfekcije. PureGreen24 temelji se na patentiranoj „Silver Ion“ tehnologiji koja je pravo „zeleno“ dezinfekcijsko sredstvo s jedinstvenom 24-satnom učinkovitošću. Aktivni sastojak PureGreen24, SDC, sastoji se od jona srebra i limunske kiseline. PureGreen24 ne sadrži alkohol, izbjeljivač ili druge otrovne sastojke i bezbjedan je za djecu.

PureGreen24 se može koristiti i za kućnu dezinfekciju svih neporoznih površina. Za uništavanje koronavirusa površine moraju biti potpuno premazane produktom 3 minuta. Površine je potom potrebno prebrisati suhom krpom.

Sanitacija d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni uvoznik i distributer PureGreen24 za Bosnu i Hercegovinu.

Stručni timovi firme Sanitacija d.o.o. spremni su u svakom trenutku da pomognu u suzbijanju epidemije koronovirusa u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

Zaštitite se na vrijeme od koronavirusa!

Back To Top
Search