skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

Profesionalna dezinfekcija Osnovne škole Hasan Kikić

WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) je proglasila pandemiju koronavirusa, alarmirana zbog obima njegovog širenja i zbog nedovoljno preduzetih mjera. Iako prenos zaraze ne može da se zaustavi, može da se uspori i time da se zaštite zdravstvene ustanove, starački domovi, škole i drugi vitalni prostori. Zbog pandemije koronavirusa Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je Naredbu kojom se obustavlja nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo u trajanju od 15 dana. U narednom periodu, dok traje obustava nastava, preporuka epidemiologa je uraditi preventivnu i profesionalnu dezinfekciju škola. Zahvaljujući odgovornom pristupu direktora, gospodina Almira Pleha, Osnovna škola Hasan Kikić je prva škola u Kantonu Sarajevo u kojoj je izvršena profesionalna dezinfekcija u srijedu, 11.03.2020. godine pod nadzorom doktora epidemiologije. Stručni timovi Sanitacije d.o.o. izvršili su profesionalnu i preventivnu dezinfekciju najsavremenijim aparatima koji rasprskavaju preparat u mikročestice i na taj način vrše permanentnu dezinfekciju zraka, predmeta i okoline. Za dezinfekciju je korišten preparat PureGreen24 koji je potpuno bezbjedan za djecu, ne sadrži alkohol, izbjeljivač ili druge otrovne sastojke.

PureGreen24 i profesionalna dezinfekcija

Stručni timovi Sanitacije - profesionalna dezinfekcija Osnovne škole Hasan Kikić

Preparat PureGreen24 se nalazi na popisu EPA kao ubica ljudskog koronavirusa i pokazao je učinkovitost protiv sličnih virusa (Norovirus, MRSA, VRE). Registriran je u svih 50 država kod američke agencija za zaštitu okoliša (EPA). Učinkovit je u smanjenju zdravstvenih rizika uzrokovanih izlaganjem virusima, gljivicama i bakterijama bez ugrožavanja ljudi i životinja tijekom postupka dezinfekcije. PureGreen24 temelji se na patentiranoj „Silver Ion“ tehnologiji koja je pravo „zeleno“ dezinfekcijsko sredstvo s jedinstvenom 24-satnom učinkovitošću. Aktivni sastojak PureGreen24, SDC, sastoji se od jona srebra i limunske kiseline. PureGreen24 ne sadrži alkohol, izbjeljivač ili druge otrovne sastojke.

PureGreen24 se može koristiti i za kućnu dezinfekciju svih neporoznih površina. Za uništavanje koronavirusa površine moraju biti potpuno premazane produktom 3 minuta. Površine je potom potrebno prebrisati suhom krpom.

Sanitacija d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni uvoznik i distributer PureGreen24 za Bosnu i Hercegovinu.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

Zaštitite se na vrijeme od koronavirusa!

 

Back To Top
Search