skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

Preventivna dezinfekcija stambenih zgrada

Radi sprječavanja nekontrolisanog širenja zaraze koronavirusom, a u skladu sa uputama epidemioloških službi o pridržavanju higijenskih mjera, preporučuje se preventivna dezinfekcija stambenih zgrada i to svih zajedničkih prostora: stubišta, liftova, rukohvata, poštanskih sandučića, ulaznih vrata, ostava i ostalih zajedničkih prostora stambenih zgrada sa svim radnim površinama.

Dezinfekcija se odnosi na posebne mjere poduzete za kontrolu, deaktivaciju ili ubijanje zaraznih uzročnika. Dezinfekciji obično prethodi čišćenje zahvaćenog područja. Tretiranje površina u zgradama dezinfekcionim sredstvima predstavlja neophodnu zaštitnu mjeru u sprječavanju širenja virusa kako bi se mikroorganizmi uklonili, onesposobili ili uništili u toj mjeri da nisu sposobni da izazovu infekciju.

Stubište u zgradi u kojoj živimo je naša zajednička imovina. U zajedničkim prostorima zgrada je povećan rizik od zaraze koronavirusom. Da bismo se zaštitili od korona virusa potrebno je da dezinfekciju izvrše profesionalni timovi firmi koje su specijalizovane za takvu vrstu djelatnosti, mora se koristititi adekvatno hemijsko sredstvo i oprema. Potrebno je izvršiti kompletnu dezinfekciju svih zajedničkih prostora stambenih zgrada i to stubišta, liftova, rukohvata, poštanskih sandučića i ostalog zajedničkog prostora.

Permanentna dezinfekcija zraka, predmeta i okoline

Sanitacija d.o.o. pruža usluge preventivne i profesionalne dezinfekcije. Naši stručni timovi najsavremenijim aparatima rasprskavaju preparat u mikročestice i na taj način se vrši permanentna preventivna dezinfekcija stambenih zgrada, dezinfekcija zraka, predmeta i okoline. U svom radu koristimo ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje bez neprijatnih mirisa. Sanitacija d.o.o. je već započela preventivnu dezinfekciju stambenih zgrada sa svojih 12 profesionalnih timova. Urađena je kompletna preventivna dezinfekcija Općine Novo Sarajevo.

Koronavirus se može širiti s onečišćenih površina – stvari poput kvaka na vratima i pulta, tastera u dizalu i mobitela. Moguće je da osoba može dobiti COVID-19 tako da dodirne površinu ili objekt na kojem je virus, a zatim dodirne vlastita usta, nos ili oči. Često čišćenje ovih površina koje stanari često dodiruju je također preporučljivo. Za vaš dom i okruženje niskog rizika koristimo PureGreen24, dezinfekcijsko sredstvo koje je registrirano kod E.P.A.

Naljepnica koju Sanitacija d.o.o. postavlja na objekte u kojima je izvršena dezinfekcija protiv virusaOgraničavanje utjecaja ove epidemije zahtijevat će sveobuhvatan pristup. Uz preostalu značajnu nesigurnost, trebali bismo angažirati sve raspoložive resurse uborbi protiv ove visoko zarazne bolesti. To znači upotrebu tajnog oružja u našem arsenalu – higijenu u našim zgradama.

Sanitacija d.o.o. je spremna u svakom trenutku da pomogne u suzbijanju epidemije koronovirusa u cijeloj Bosni i Hercegovini. Sanitacija d.o.o. je dežurna 24 sata.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

 

Back To Top
Search