skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

Dezinfikovan Sarajevo City Centar, najveći tržni centar u Sarajevu

Nakon proglašenje pandemije koronavirusa jasno je da smo suočeni sa problemom svjetskih razmjera, da smo svi ugroženi i da moramo postupiti odgovorno. Shvatajući ozbiljnost situacije, menadžment Sarajevo City Centra nas je kontaktirao u želji da zaštititi svoje uposlenike i kupce. Nakon uspješno urađene dezinfekcije tržnog centra Importanne, Sanitacija d.o.o. je uradila i preventivnu dezinfekciju Sarajevo City Centra u Sarajevu. Preventivna dezinfekcija je urađena u utorak 10.3. u kasnim večernjim satima. Dezinfekcija je izvršena na prostoru koji se proteže na 70 000 kvadrata, koliko zauzima Sarajevo City Centar.

Sanitacija - Profesionalna dezinfekcija - Sarajevo City Center - PureGreen24Stručni timovi Sanitacije na čelu sa doktorom epidemiologije su za dezinfekciju koristili najsavremenije aparate kojima je izvršena permanentna dezinfekcija zraka, predmeta i okoline. Sanitacija d.o.o. koristi hemijske metode pri obavljanju ovih važnih, preventivnih, protuepidemijskih mjera. Kao sredstvo za dezinfekciju korišten je PureGreen24, koji se temelji  na patentiranoj „Silver Ion“ tehnologiji. Ova tehnologija je pravo „zeleno“ dezinfekcijsko sredstvo s jedinstvenom 24-satnom učinkovitošću. PureGreen24 ne sadrži alkohol, izbjeljivač ili druge otrovne sastojke.

PureGreen24 može se koristititi u sportskim ustanovama (teretane, svlačionice), na putovanjima (avioni, javni prevoz), u institucijama (vojska, univerziteti, pošte, banke).  PureGreen24 je bezbjedan za upotrebu i u ugostiteljskim objektima (restorani, kuhinje, stolovi), dječijim okruženjima (obdaništa, škole, igraonice) te za kućnu upotrebu (stanovi, kuće, vikendice).

Zašto je bitna dezinfekcija tržnih centara?

Proglašavanje pandemije ukazuje na to da se virus više ne nalazi samo u određenim regijama ili zemljama i da bi bilo dobro da se poduzmi sve mjere zaštite. Profesionalna dezinfekcija je jedan od najvažnijih vidova zaštite sada kad smo suočeni sa pandemijom koronavirusa. Ova protuvepidemijska mjera urađena je u cilju sprječavanja i suzbijanja koronavirusa. Preporuka epidemiologa je da se uradi profesionalna dezinfekcija zatvorenih prostora kao što su: tržni centri, hoteli, ugostiteljski objekti, sportske dvorane, pozorišta, muzeji, kino dvorane, vrtići, škole, igraonice, fakulteti, banke, šalter sale.

Sanitacija - Profesionalna dezinfekcija - Sarajevo City Center - PureGreen24Na temelju onoga što se trenutno zna o virusu, širenje s osobe na osobu događa se najčešće među bliskim kontaktima (unutar 3 metra). Ova vrsta prijenosa događa se kapljičnim putem. Trenutni dokazi govore da novi koronavirus može ostati održiv satima (čak i danima) na površinama načinjenim od raznih materijala. Čišćenje vidno prljavih površina nakon čega slijedi dezinfekcija najbolja je mjera za prevenciju COVID-19 i drugih virusnih respiratornih bolesti u okruženju. To je preporuka američkog Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti.

Sarajevo City Center – osjećajte se sigurno

Drago nam je da je menadžment Sarajevo City Centra shvatio ozbiljnost situacije u našoj zemlji i neophodnost ovakvih mjera. Zahvaljujući saradnji sa firmom Sanitacija d.o.o. uposlenici i kupci omiljenog tržnog centra Sarajlija mogu se osjećati sigurno i mogu nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Stručni timovi firme Sanitacija d.o.o. spremni su u svakom trenutku da pomognu u suzbijanju epidemije koronovirusa u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

Zaštitite se na vrijeme od koronavirusa!

 

Back To Top
Search