skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277

Dezinfekcija Importanne centra u Sarajevu

U nastavku akcije dezinfekcije tržnih centara, Sanitacija d.o.o. je uradila i profesionalnu dezinfekciju Importanne centra u Sarajevu. Preventivna dezinfekcija je izvršena u subotu 31.10.2020. godine. Dezinfekcija je urađena na sve tri etaže koje se protežu na preko 8000 kvadrata. Stručni timovi Sanitacije na čelu sa doktorom epidemiologije su za dezinfekciju koristili najsavremenije aparate kojima je izvršena permanentna dezinfekcija zraka, predmeta i okoline. Kao sredstvo za dezinfekciju korišten je PureGreen24, koji se temelji  na patentiranoj „Silver Ion“ tehnologiji. Ova tehnologija je pravo „zeleno“ dezinfekcijsko sredstvo s jedinstvenom 24-satnom učinkovitošću. Ovo sredstvo je netoksično i pogodno za korištenje kako u velikim, javnim prostorima tako i za kućnu upotrebu. Cilj dezinfekcije je zaštita uposlenika i posjetitelja od koronavirusa i drugih zaraznih bolesti.

Dezinfekcija tržnih centara

Briga o higijenskim uslovima u tržnim centrima koje posjećuje veliki broj ljudi je izazov. Još veći je izazov je briga o higijenskim uslovima u vrijeme pandemije koronavirusa. Briga o higijenskim uslovima mora biti zasnovana na kontinuiranom sprovođenju svih redovnih mjera, ali i u određenim vremenskim razmacima sprovođenju posebnih, pojačanih mjera kao što je profesionalna i sistemska dezinfekcija. Ova protuvepidemijska mjera je i preporuka epidemiologa.

Zahvaljujući odgovornom menadžmentu Importanne centra nastavili smo uspješnu saradnju. Sanitacija je još u martu 2020. godine uspješno izvršila profesionalnu dezinfekciju tržnog centra Importanne. Drago nam je da postoje društveno odgovorne kompanije svjesne kontinuiranog djelovanja i neophodnosti ovih mjera u borbi protiv koronavirusa.

Stručni timovi firme Sanitacija d.o.o. spremni su u svakom trenutku da pomognu u suzbijanju epidemije koronovirusa u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam treba savjet nazovite nas na dežurni broj telefona 062/044-277, napišite nam poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili nam pošaljite poruku na Facebook stranici. Dostupni smo 24 h svaki dan u sedmici i praznicima.

Zaštitite se od koronavirusa!

Back To Top
Search