skip to Main Content
Dežurni telefon: 062/044-277
GettyImages 483193119

Borba sa mravima i drugim insektima u kući

Ukoliko primijetite da su se u vašem domu pojavili mravi, prvo što trebate napraviti je da dobro zaštitite hranu kako se ne bi zavukli. Izbjegavajte poluotvorene posude ili vrećice – sve namirnice moraju biti u dobro zatvorenim posudama.

Nekoliko savjeta 

Očistite kuhinju

Izdvojite 15 minuta svakog dana da obrišete radne površine u kuhinji sirćetom (sirće odstranjuje mirise koje ostavljaju za sobom mravi, zbog čega se i vraćaju opet na isto mjesto). Prljave sudove stavite u mašinu za pranje sudova, očistite pod, dobro očistite bilo šta što ste prosuli, sklonite hranu i ispraznite smeće ako je potrebno.

Svu hranu koju kupite u prodavnici, a koja se nalazi u plastičnoj kesi, premjestite u čvrsto zatvorene staklene tegle, naročito ako je reč o žitaricama, riži, hrani za kućne ljubimce i orasima.

Štetočine koje najčešće dolaze u potrazi za obrokom su bubašvabe, mravi, miševi, ali i ose i pauci, jer se oni hrane insektima koji dolaze u zatvoren prostor tražeći hranu.

Zatvorite mjesta gdje mogu da uđu

Insekti i miševi će iskoristiti čak i najmanji otvor da uđu u vaš topao dom. Zato bi trebalo da zapušite sve pukotine i rupe u kući. Posebnu pažnju posvetite prozorima, okviru vrata i ventilaciji i bilo kojim drugim cevima preko kojih mogu ući. Popunite svaku pukotinu unutar svakog ormana, sa obje strane poda, vrata i prozora kao i sve rupe oko cijevi u kupatilu i kuhinji.

Insektima je potrebna voda da bi preživjeli, a najčešći izvor za njih je slavina koja curi. Popraviti slavinu koja curi je lakše nego što mislite, isto kao i zapušavanje pukotina, to je odličan način da smanjite broj insekata u vašem stanu.

 

 

 

Back To Top
Search